6439_355669793Головне управління Держземагентства у Житомирській області спільно із органами місцевого самоврядування протягом минулого тижня прийняло 73 рішення про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам АТО. А з червня минулого року, коли земельне відомство розпочало роботи із першочергового забезпечення військовослужбовців, які боронять нашу державу на буремному сході, в області прийнято 831 таких рішень, наказів та розпоряджень, на загальну площу 516,1606 гектара.
Крім цього Житомирською міською радою надано 50 дозволів сім’ям загиблих воїнів та громадянам, які отримали поранення, приймаючи участь в антитерористичній операції, на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.
Як відомо, надання у власність земельних ділянок учасникам АТО, здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, що посвідчує його участь в АТО.